Ubuduće poznato ko duguje za porez

Bez autora
Dec 09 2011

Ubuduće, istovremeno sa isplatom zarada zaposlenima, poslodavci će morati da uplaćuju i poreze i doprinose. Vlada Srbije je usvojila predlog izmena Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji. Tim izmenama će, kaže Mihajlović, biti pojednostavljena procedura za reprogram poreskih obaveza.Predloženim izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji Poreska uprava će imati mogućnost da objavi spisak najvećih dužnika. Do sada je objava podataka o poreskim obveznicima bila službena tajna.

Ubuduće poznato ko duguje za porezUbuduće, istovremeno sa isplatom zarada zaposlenima, poslodavci će morati da uplaćuju i poreze i doprinose.

Šef vladine kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović kaže da je Vlada Srbije usvojila predlog izmena Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Tim izmenama će, kaže Mihajlović, biti pojednostavljena procedura za reprogram poreskih obaveza.

Predloženim izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji Poreska uprava će imati mogućnost da objavi spisak najvećih dužnika. Do sada je objava podataka o poreskim obveznicima bila službena tajna.

Procene su da preduzeća i gradjani po osnovu poreza i doprinosa duguju državi više od 700 milijardi dinara, a da je od toga polovina dug 100 najvećih dužnika.

Među najvećim dužnicima su, kako tvrde u Poreskoj upravi, poznati biznismeni i estradne ličnosti, političari i sportisti, ali i javna i komunalna preduzeća.

Poreska uprava je sredinom jula podnela inicijativu za izmene Zakona o poreskom postupku i administraciji, kako bi mogla da objavljuje imena poreskih dužnika na svom sajtu i u medijima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik